Estetik diş tedavileri günümüzde oldukça talep gören uygulamalardır. Bu yazımızda estetik diş hekimliği tedavilerinden en sık tercih edilen, en pratik, diş minesine en az müdahale edilen KOMPOZİT LAMİNA (BONDİNG) uygulaması Dt. Büşra İyidiker tarafından detaylı olarak ele alınacaktır. Estetik ama aynı zamanda doğal görünümlü bir gülüşe sahip olmak istiyor ancak diş minenize fazla müdahale edilmesini istemiyor ve kısa süren bir tedavi istiyorsanız bonding uygulaması tam size göre. Lamina diş kaplama nasıl yapılır, kaç seansta uygulanır, aşamaları nelerdir gibi soruları merak ediyorsanız yazımızın devamına göz atabilirsiniz.
Devamını Oku “Lamina Diş Kaplama İle Gülüş Tasarımı”Dijital diş hekimliği, sağlık alanında gelişen teknoloji sayesinde dişle alakalı işlemlerinizin daha konforlu, hızlı ve güvenli olmasını sağlayan yöntemlere denilmektedir. Geliştirilmiş inovatif yöntemler sayesinde eskiden uzun seanslar gereken tedaviler çok daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Ayrıca diş görüntünüzün dijital ortama aktarılması sayesinde tedavi sonrasında dişlerinizin ve gülümsemenizin nasıl görüneceği hakkında fikir sahibi olabiliyorsunuz.
Devamını Oku “Dijital (Bilgisayar Destekli) Diş Hekimliği Nedir?”İnsanların yaşadıkları ortodontik problemler yüz estetiğini bozduğu gibi aynı zamanda ağız sağlığını yönünden de tehdit oluşturabilmektedir. Ayrıca özellikle dış görünümlerine önem veren insanlar ortodontik sebeplerden dolayı gülümserken bile endişe duyabilmektedir. Günümüz teknolojisinde bilimsel çalışmalarında ilerleme kaydetmesiyle beraber diş sağlığı açısından da gelişmeler söz konusu olmuştur.
Devamını Oku “Hızlandırılmış Ortodontik Tedavi”Diş beyazlatma ve diş temizliği sıklıkla birbiri ile karıştırılan uygulamalardır. Bu yazımızda İstanbul Şişli Denta Lumos’ta görev yapan Diş Hekimi Büşra İyidiker diş beyazlatma ve diş taşı temizliği uygulamaları hakkında detaylı bilgilendirme yapacaktır. Diş beyazlatma, tartar temizliği, diş taşı temizliği uygulamaları hakkında sorularınız varsa yazımızı okumanızı öneririz.
Devamını Oku “Diş Beyazlatma & Diş Taşı Temizliği Arasındaki Farklar”Kanal tedavisi çürüyen ya da enfeksiyon kapan dişleri kurtarmaya yönelik yapılan tedavidir. Tedaviyle amaçlanan dişteki enfeksiyonu ortadan kaldırmak ve tekrarlamamasını sağlamakken bazı durumlarda bu mümkün olmaktadır. Genel olarak başarı oranı yüksek olsa da kanal tedavisinin başarısız olmasına etken olan bazı durumlar olabilir.
Kanal tedavisi ile kurtarılan diş bir nevi yeniden hayata döndürülmüş olur. Tedavi esnasında uyuşturularak enfekte olan pulpa çıkartılır. Dişin içi temizlenerek yapılan doldurma işlemiyle kanal tedavisi yapılır. Kanal tedavisi esnasında ağrı hissedilmese de sonrasında ağrı hissi oluşabilir. (1)
Devamını Oku “Kanal Tedavisi Sonrasında Diş Ağrısı Neden Olur?”Ağız sağlığı sadece dişlerin intizamlı dizilişi, gülüşünüzün ne kadar parlak olduğu değildir. Diş etleri ağız sağlığının en önemli aşamalarından biridir. Diş eti hastalığının iki aşaması diş eti iltihabı ve periodontitistir. Bu kadar hassas bir konuyu tüm ayrıntıları ile inceleyeceğimiz bu yazıda aradığınız bilgileri bulabileceksiniz.
Devamını Oku “Diş Eti Hastalıklarından Korunmak İçin Tavsiyeler”Ağız kokusu hemen hemen herkesin yaşadığı bir durumdur. Bazen tükettiğimiz içecek ve yiyeceklerden geçici olarak yaşanabilir. Ancak bazı insanlarda süreklilik kazanarak toplum içerisinde bile çok rahatsız olabileceği ve hatta utanç verici olabilecek boyutlara ulaşabilmektedir. Çoğu kişinin yaşadığı kötü koku yetersiz ağız hijyeninden dolayı oluşmaktadır.
Devamını Oku “Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız Kokusu Nasıl Geçer?”Süt dişleri genel olarak 6-7 aydan sonra çıkmaya başlayan ve kalıcı dişler çıkana kadar çene kemiği üzerinde bulunan dişlerdir. Sür dişleri kalıcı dişler olmamasına karşın önem verilmesi gereken dişlerdir. Sağlıklı kalıcı dişler için süt dişlerine iyi bakılması oldukça önemlidir. Süt dişlerinin zamanından önce kaybedilmesi çene kemiğinde boşluk oluşmasına ve kalıcı dişlerde yapısal sorunlar olmasına neden olmaktadır.[1]
Bu yazımızda Denta Lumos Diş Hekimlerinden Büşra İyidiker çocuklarda süt dişleri ne zaman çıkar, süt dişleri ne zaman dökülür ve sağlıklı süt dişleri için neler yapılmalıdır gibi soruları detaylı olarak cevaplandıracaktır.
Devamını Oku “Süt Dişleri Ne Zaman Çıkar? Ne Zaman Dökülür?”Ortodontik tedaviler dişlerin yapısal olarak olması gerekenden farklı yani çarpık, ayrık ya da yamuk olması durumunda uygulanan tedavilerdir. Uygulanacak tedavi kişinin diş, çene ve ağız yapısı incelenerek kişiye özel olarak planlanmaktadır. Ortodontik tedavilerin birkaç farklı türü bulunmaktadır. Bu yazımızda dişlerinde yapısal bozukluklar olan hastalar tarafından en sık sorulan sorulardan biri olan ” telsiz ortodontik tedavi mümkün mü?” sorusunun cevabı Dt. Büşra İyidiker tarafından detaylı olarak ele alınacaktır.
Devamını Oku “TELSİZ ORTODONTİK TEDAVİ >> INVISALIGN”Eksik dişler hem estetik açıdan istenmeyen bir görüntüye neden olur hem de ağız ve diş yapısının bozulmasına (konuşma, çiğneme problemlerine) neden olur. Bu nedenle eksik dişlerin tedavi edilmesi önerilmektedir. Bu yazımızda eksik dişlerin tedavisinde kullanılan yöntemler ele alınacaktır. Günümüzde eksik dişlerin tedavisi için köprü protez uygulaması ve implant uygulaması kullanılmaktadır. Tedavinizi planmadan önce her iki tedavinin de avantaj ve dezavantajlarının detaylı olarak araştırılması önerilmektedir.
Devamını Oku “Eksik Dişlerin Tedavisinde İmplant Mı Köprü Protez Mi?”